Φίλε επισκέπτη του ιστολογίου μου, καλώς ήρθες!
Είχα ένα ιστολόγιο από τον Ιούνιο 2007 στο pathfinder με διεύθυνση math-telos-agras.pblogs.gr (Δείτε το διαδικτυακό αρχείο εδώ). Το pathfinder δεν ήταν μια παγκόσμια υπηρεσία φιλοξενίας ιστολογίων, όπως το blogspot, αλλά προερχόταν από την Ελλάδα και αυτό ήταν που με έκανε να συντηρώ εκεί το ιστολόγιό μου.
Από τις 10 Απριλίου 2018, η φιλοξενία ιστολογίων στο
pathfinder σταμάτησε κι έτσι –διαδικτυακός πρόσφυγας πια- αναγκάστηκα να αναζητήσω τη «στέγασή» μου στο blogspot, όπου είχα φτιάξει τον Φεβρουάριο 2008 ένα δοκιμαστικό ιστολόγιο που κρατούσα εν υπνώσει. Το ιστολόγιο στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται εδώ: https://agras1907.blogspot.gr/
Φιλοδοξώ σ' αυτές τις σελίδες να αναδημοσιεύσω προβληματισμούς και απόψεις που με βρίσκουν σύμφωνο ή έχω να διατυπώσω ενστάσεις. Δεσμεύομαι βεβαίως, να αναφέρω ΠΑΝΤΑ την πηγή. Βεβαίως, δεν θα λείπουν και αναρτήσεις με τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς μου.

«Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του». (Σύνταγμα Άρ. 14 παρ. 1)

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΑΞΙΑΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε στο fb προφίλ τού τ. Προέδρου της Βορειοηπειρωτικής οργάνωσης "ΟΜΟΝΟΙΑ", Λεωνίδα Παππά.



 
Με περίμεναν το μεσημέρι για να μου πουν για τον Τζόρτζ Φλόιντ και τα εντυπωσιακά νέα από την Αμερική. «Μπαμπά σήμερα, μπλα μπλα μπλα ….». Σπάνια μου συμβαίνει αλλά συγκρατήθηκα. Την αυθόρμητη απάντησή μου δεν την ξεστόμισα, θα εξόργιζε τα παιδιά.

Είναι έμφυτο να συμπονάς το είδος σου. Το ένστικτο δεν βλέπει χρώμα, θρησκεία ή φυλή, σε σπρώχνει να συμπαρασταθείς στο συνάνθρωπο σου. Και ποιος δεν εξοργίστηκε με το «όργανο» που στερούσε το οξυγόνο από τον Φλόιντ; Ίσως οι έγχρωμοι της Αμερικής δικαιούνταν να βγάλουν και κάποια απωθημένα που κληρονόμησαν, αλλά μέχρι εκεί. Ο ρατσισμός μπορεί να μην είναι παρελθόν αλλά είναι στο περιθώριο. Η κοινωνία τους απέκτησε υπερευαισθησία σε αυτό το θέμα, τόσο που εξέλεξαν πρόεδρο από την κοινότητα των Αφροαμερικανών και ας αποτελούν μόνο το 12% των ΗΠΑ.
Στα ερωτήματα γιατί ο Φλόιντ έγινε σημαία (στο βωμό της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον άλλοι δέκα) και γιατί το κύμα αντίδρασης πήρε παγκόσμιες διαστάσεις, δεν μπορώ να απαντήσω. Η πολτοποιημένη ή (για να είμαι και πιο επίκαιρος) καραντινοποιημένη κοινωνία μας, έχασε μεταξύ άλλων και τον Αξιακό Κώδικα. Δεν έχει σημασία πώς έζησε και για ποια ιδέα πέθανε κάποιος για να τον κάνουμε σημαία, αλλά για το πώς πέθανε! Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι δικοί μας παρασύρθηκαν από τη φήμη του Φλόιντ και του Κωστόπουλου και πήγαν να κοτσάρουν δίπλα τους, φωτογραφίες κάποιων άλλων παιδιών.
Όχι φίλοι μου.
Τον Κατσίφα, τον Γκούμα, τον Ισαάκ και το Σολωμό δεν τους βρήκε ο θάνατος στην αναζήτηση της δόσης τους. Τον έψαξαν οι ίδιοι για να του πουν δυο κουβέντες, ώστε να τις υπενθυμίζει σε εμάς τους «ζωντανούς»…



Διαδώστε την ανάρτηση σε φίλους και γνωστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βούλομαι, εκφράζομαι και έτσι υπάρχω!

Δημοφιλείς αναρτήσεις των τελευταίων 30 ημερών.

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ