Φίλε επισκέπτη του ιστολογίου μου, καλώς ήρθες!
Είχα ένα ιστολόγιο από τον Ιούνιο 2007 στο pathfinder με διεύθυνση http://math-telos-agras.pblogs.gr/. Το pathfinder δεν ήταν μια παγκόσμια υπηρεσία φιλοξενίας ιστολογίων, όπως το blogspot, αλλά προερχόταν από την Ελλάδα και αυτό ήταν που με έκανε να συντηρώ εκεί το ιστολόγιό μου.
Από τις 10 Απριλίου 2018, η φιλοξενία ιστολογίων στο
pathfinder σταμάτησε κι έτσι –διαδικτυακός πρόσφυγας πια- αναγκάστηκα να αναζητήσω τη «στέγασή» μου στο blogspot, όπου είχα φτιάξει τον Φεβρουάριο 2008 ένα δοκιμαστικό ιστολόγιο που κρατούσα εν υπνώσει. Το ιστολόγιο στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται εδώ: https://agras1907.blogspot.gr/
Φιλοδοξώ σ' αυτές τις σελίδες να αναδημοσιεύσω προβληματισμούς και απόψεις που με βρίσκουν σύμφωνο ή έχω να διατυπώσω ενστάσεις. Δεσμεύομαι βεβαίως, να αναφέρω ΠΑΝΤΑ την πηγή. Βεβαίως, δεν θα λείπουν και αναρτήσεις με τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς μου.

«Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του». (Σύνταγμα Άρ. 14 παρ. 1)

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Τιμήθηκε από τη ΔΑΚΕ η Βόρειος Ήπειρος (Βίντεο και φωτογραφίες)

                                                                     
             

   Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τη Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., στον εορτασμό της 104ης επετείου ανακήρυξης της Αυτόνομης Πολιτείας Βορείου Ηπείρου.  Πλήθος από Έλληνες τίμησαν τον αγώνα του 1914 με παλμό και εθνικό σθένος, που υπόσχεται καλύτερες ημέρες για τον όπου γης Ελληνισμό.
Εκ μέρους της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Μπάμπη Καραθάνο, για την πρόσκλησή του.

Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε:
Στην περαιτέρω συρρίκνωση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας.
Στην υπονόμευση της έννοιας του Έθνους.
Στην απαξίωση της Ορθοδοξίας.
Στην προσπάθεια επιβολής παρακμιακών και περιθωριακών ιδεών.

Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγάγει σε πρωτεύον θέμα εξωτερικής πολιτικής, τη δικαίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Σπύρος Κανελλόπουλος
Καθηγητής Μαθηματικών
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής  Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.
Ταμίας στο Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.


--------------------------------------------------------------------------------------------- 
     
  Το παρακάτω βίντεο φιλοξενείται στο κανάλι μου, ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ Channel

 

Ακολουθεί απόσπασμα από την ανακοίνωση του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών


Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 η 104η επέτειος Ανακηρύξεως της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου. Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες παραβρέθηκαν στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών να τιμήσουν την 17η Φεβρουαρίου 1914, ημέρα σταθμό στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Η άρνηση των Ηπειρωτών να προσαρτηθούν στο νεοσύστατο Αλβανικό κράτος είχε ως αποτέλεσμα την Ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου(17 Φεβρουαρίου 1914) και στη συνέχεια την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας (17 Μαΐου 1914), κειμένου νομικά ισχυρού μέχρι σήμερα, με το οποίο δικαιωνόταν ο αγώνας των Bορειοηπειρωτών και η Βόρειος Ήπειρος αποκτούσε ευρεία αυτονομία μέσα στα όρια της αλβανικής επικράτειας

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε η  Δοξολογία και το Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων,του αυτονομιακού αγώνα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση.Την πανηγυρική Ομιλία εκφώνησε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κα. Ελένη Δήμου,η οποία έπειτα απ το χρονικό των γεγονότων αναφέρθηκε στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνικός σήμερα, τονίζοντας πως: «27 χρόνια μετά βιώνουμε τις πιο κρίσιμες στιγμές.Καθημερινές είναι οι καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Υφαρπαγές της γης με ψεύτικα φιρμάμια,τρομοκρατία, φόβος, παραχάραξη της ιστορίας και εδαφικές διεκδικήσεις προς την Ελλάδα με ένα ανύπαρκτο «Τσάμικο Ζήτημα» διαμορφώνουν το σημερινό σκηνικό. Τούρκοι, Αλαβανοί,Σκοπιανοί παλεύουν σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο να αρπάξουν ότι μπορούν απ την παρτίδα μας. Με μια Ελλάδα να παραμένει απλός παρατηρητής σε όλες τις εξελίξεις γύρω απ τα εθνικά ζητήματα, και μια επικίνδυνη εθνικά κυβέρνηση που "οι ξένοι τις βαρούν τα νταούλια και αυτή χορεύει στους ρυθμούς τους".Οι προκλήσεις είναι συνεχείς και ο αγώνας μας δεν πρέπει να σταματήσει. Αυτός ο τόπος πρέπει να μας βρει ενωμένους και μονοιασμένους, με μία κοινή εθνική στρατηγική».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Χαράλαμπος Καραθάνος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους άσκησε δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης για τα εθνικά μας θέματα επισήμαίνοντας πως: «Δεν μπορεί η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας 1913, το οποίο ορίζει τα σύνορα του Αλβανικού κράτους, αν ταυτόχρονα η Αλβανία δεν αναγνωρίσει και εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Κέρκυρας 1914, το οποίο ως συνέχεια του Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας  ορίζει την Αυτονομία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού εντός των Αλβανικών συνόρων.»  Απάντησε επίσης στις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, περι ενώσεως της Αλβανίας με το Κόσοβο και στρατηργικής συμμαχίας με την Τουρκία σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος, πως: «και εμείς οι Βορειοηπειρώτες θα ζητήσουμε με βάση τις διεθνείς συνθήκες την ένωση μας με την Ελλάδα, διότι δεν μπορούν τα σύνορα να αλλάζουν για τους μεν και όχι για τους δε. Να ξέρει ο κ. Ράμα ότι αν ανοίξει θέμα αλλαγής συνόρων με το Κόσοβο, ταυτοχρόνως θα ανοίξει θέμα αλλαγής συνόρων και με την Βόρειο Ήπειρο. Δεν είμαστε υπέρ της αλλαγής συνόρων, αν όμως αυτό γίνει δεν θα μείνουμε αμέτοχοι.»

Έπειτα ανέγνωσε ψήφισμα και  κάλεσε τους παριστάμενους να το εγκρίνουν. Το ψήφισμα εγκρίθηκε παμψηφεί  και θα απευθυνθεί στις κυβερνήσεις της Ελλάδος και Αλβανίας καθώς και όλους τους φορείς της Ευρωπαικής Ενώσεως και Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.Η πομπή που σχηματίστηκε στολίστηκε με τις πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές των νέων Βορειοηπειρωτών και τα δοξασμένα λάβαρα που κρατούσαν ψηλά.

Αφού πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, η τιμητική επέτειος έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο αλλά και το τραγούδι «Έχω μια αδερφή» συνοδεία της φιλαρμονικής του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, την οποία διηύθυνε ο μαέστρος κ. Κώστας Νούσιας.

ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ: Η ΒΟΡ. ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ Ο ΡΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟΔεν υπάρχουν σχόλια: