Φίλε επισκέπτη του ιστολογίου μου, καλώς ήρθες!
Είχα ένα ιστολόγιο από τον Ιούνιο 2007 στο pathfinder με διεύθυνση http://math-telos-agras.pblogs.gr/. Το pathfinder δεν ήταν μια παγκόσμια υπηρεσία φιλοξενίας ιστολογίων, όπως το blogspot, αλλά προερχόταν από την Ελλάδα και αυτό ήταν που με έκανε να συντηρώ εκεί το ιστολόγιό μου.
Από τις 10 Απριλίου 2018, η φιλοξενία ιστολογίων στο
pathfinder σταμάτησε κι έτσι –διαδικτυακός πρόσφυγας πια- αναγκάστηκα να αναζητήσω τη «στέγασή» μου στο blogspot, όπου είχα φτιάξει τον Φεβρουάριο 2008 ένα δοκιμαστικό ιστολόγιο που κρατούσα εν υπνώσει. Το ιστολόγιο στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται εδώ: https://agras1907.blogspot.gr/
Φιλοδοξώ σ' αυτές τις σελίδες να αναδημοσιεύσω προβληματισμούς και απόψεις που με βρίσκουν σύμφωνο ή έχω να διατυπώσω ενστάσεις. Δεσμεύομαι βεβαίως, να αναφέρω ΠΑΝΤΑ την πηγή. Βεβαίως, δεν θα λείπουν και αναρτήσεις με τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς μου.

«Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του». (Σύνταγμα Άρ. 14 παρ. 1)

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Οτζαλάν - Η παράδοση ενός συμμάχουΤο απόγευμα της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου προσήλθα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στην εκδήλωση που αφορούσε την παρουσίαση βιβλίου του Αρχιπλοιάρχου ε.α. Αντώνη Ναξάκη, με τίτλο: «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου».    


   
   Στην εκδήλωση μίλησαν, ο Δημήτρης Καμμένος (Βουλευτής ΑΝ.ΕΛΛ.), ο Θόδωρος Φορτσάκης (Βουλευτής Ν.Δ.), ο Ιωάννης Μάζης (Καθηγητής Γεωπολιτικής Ε.Κ.Π.Α.) και ο Κων/νος Μαζαράκης - Αινιάν (Αντιναύαρχος ε.α.). Από το βιβλίο,  διάβασε αποσπάσματα η Κατερίνα Παλιού (Εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφερειάρχου Αττικής).

 Με τον  Αντώνη Ναξάκη
 Ο Αντώνης Ναξάκης στο βήμα        Ήταν μια εκδήλωση, που ξύπνησε στη μνήμη μου την ντροπιαστική για την Ελλάδα, 16η Φεβρουάριου του 1999. Ήταν τότε, που η πολιτική ηγεσία των Σημίτη και Πάγκαλου, παρέδωσαν των ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κούρδων στην Τουρκία, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Μεταξύ άλλων, στην κατάμεστη αίθουσα, διέκρινα τον Σάββα Καλεντερίδη (Σήμερα απόστρατος, που τότε υπηρετούσε με το βαθμό του Ταγματάρχη στην ΕΥΠ) και τον τότε πρέσβη μας στην Κένυα, Γιώργο Κωστούλα. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι, που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εντολές από την Αθήνα, που τους προέτρεπαν να παραδώσουν το Οτζαλάν.
 Δεύτερος από δεξιά ο πρέσβης Κωστούλας. Δίπλα στον πρέσβη, με την πράσινη ζακέτα, ο Σάββας Καλεντερίδης   Στην έκθεσή του (διαβάστε τη εδώ), ο πρέσβης περιγράφει απίστευτου περιεχομένου διαλόγους με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Οτζαλάν στο Ναϊρόμπι. Ουσιαστικά, καταγγέλλει ότι κάποια στιγμή η εντολή προς τον Καλεντερίδη από τον τέως αρχηγός της ΕΥΠ Χαρ. Σταυρακάκη, ο οποίος φέρεται να τηλεφωνούσε παρουσία «τριών υπουργών» (δεν διευκρινίζεται αν επρόκειτο για τους κ.κ. Πάγκαλο, Παπαδόπουλο, Πετσάλνικο),  ήταν «πετάξτε τους έξω». Όταν ο Καλεντερίδης αρνήθηκε, δόθηκε εντολή στον πρέσβη να μισθώσει «τέσσερις φουσκωτούς» από την «αγορά» της Κένυας και να αναθέσει σ' αυτούς το έργο της βίαιης απομάκρυνσης, από την πρεσβεία, του Οτζαλάν και των συνοδών του. Όταν ο Γιώργος Κωστούλας δήλωσε με τη σειρά του αδυναμία, τότε αποφασίστηκε να στείλουν από την Αθήνα «ποδοσφαιρική ομάδα» ή «θίασο» (όπως συνθηματικά ανέφεραν την αποστολή ομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ με επικεφαλής τον αστυνόμο Μπόμπο), προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι τη βίαιη εκκένωση της πρεσβευτικής κατοικίας από τον Οτζαλάν.
Τα υπόλοιπα στο βιβλίο.

Βίντεο από πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση, του Αντώνη Ναξάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: