Φίλε επισκέπτη του ιστολογίου μου, καλώς ήρθες!
Είχα ένα ιστολόγιο από τον Ιούνιο 2007 στο pathfinder με διεύθυνση http://math-telos-agras.pblogs.gr/. Το pathfinder δεν ήταν μια παγκόσμια υπηρεσία φιλοξενίας ιστολογίων, όπως το blogspot, αλλά προερχόταν από την Ελλάδα και αυτό ήταν που με έκανε να συντηρώ εκεί το ιστολόγιό μου.
Από τις 10 Απριλίου 2018, η φιλοξενία ιστολογίων στο
pathfinder σταμάτησε κι έτσι –διαδικτυακός πρόσφυγας πια- αναγκάστηκα να αναζητήσω τη «στέγασή» μου στο blogspot, όπου είχα φτιάξει τον Φεβρουάριο 2008 ένα δοκιμαστικό ιστολόγιο που κρατούσα εν υπνώσει. Το ιστολόγιο στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται εδώ: https://agras1907.blogspot.gr/
Φιλοδοξώ σ' αυτές τις σελίδες να αναδημοσιεύσω προβληματισμούς και απόψεις που με βρίσκουν σύμφωνο ή έχω να διατυπώσω ενστάσεις. Δεσμεύομαι βεβαίως, να αναφέρω ΠΑΝΤΑ την πηγή. Βεβαίως, δεν θα λείπουν και αναρτήσεις με τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς μου.

«Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του». (Σύνταγμα Άρ. 14 παρ. 1)

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

Τρεις ταινίες για τον Αγώνα των αδελφών Κυπρίων για Ένωση με την Ελλάδα

   


   Στην έκρηξη της Άνοιξης, 1η Απριλίου 1955, ο Γεώργιος-Διγενής Γρίβας λαμπαδιάζει τη δάδα της Ελευθερίας στην Κύπρο και φλογίζει τις ψυχές της «πιο ατόφιας Ρωμιοσύνης» για έναν τιτάνιο, άνισο και ηρωικό αγώνα τεσσάρων χρόνων. Ο σύνολος Ελληνισμός αξιώνει ένα και μοναδικό αίτημα: Ένωσις.
Συναισθανόμενος τον Ελληνισμό στην πολυαιώνια παρουσία του ως οντότητας αντιστασιακής μετουσιώνει το διαχρονικό εθνικό αίτημα για Απελευθέρωση σε μια μνημειώδη προκήρυξη λίγων γραμμών που από την αυγή εκείνη πλημμυρίζει το νησί. Έχουν προηγηθεί από τα μεσάνυχτα δολιοφθορές στις τάξεις των αποικιοκρατών, ανατινάξεις και εκρήξεις σε στρατηγικά σημεία, όπως ο Ραδιοφωνικός Σταθμός, και διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

 ---------------------------------------------------

 Μπροστά στην αγχόνη (1968)

----------------------------------------------------------------------


Το νησί της Αφροδίτης(1969)


Σκηνοθέτης: ΣΚΑΛΕΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Διασκευή Σεναρίου: ΠΑΡΝΗΣ ΑΛΕΞΗΣ Σενάριο Αρχική Πηγή: ΠΑΡΝΗΣ ΑΛΕΞΗΣ "ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ" (ΘΕΑΤΡΙΚΟ).

 Ένας αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ο Κυριακούλης, συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και οι συναγωνιστές του, για να εκδικηθούν, απάγουν τον Ντέιβιντ (Κώστας Καστανάς), τον γιο μιας Αγγλίδας (Ζωρζ Σαρρή), φίλης του Βρετανού διοικητή του νησιού. Η κόρη της Αγγλίδας (Ανν Λόμπεργκ) και ο παλιός της φίλος λοχαγός Τζον (Άγγελος Αντωνόπουλος), μαζί με τον διπλωμάτη ΜακΛέιν (Σταύρος Ξενίδης) προσπαθούν να βοηθήσουν τον Ντέιβιντ, οργανώνοντας την απόδραση του Κύπριου. Τελικά, μετά την αποτυχία του σχεδίου απόδρασής του, ο Κύπριος αγωνιστής θα κρεμαστεί από τους Άγγλους, αλλά η μητέρα του (Κατίνα Παξινού) δεν θα επιτρέψει στους Κυπρίους να κάνουν το ίδιο στον Άγγλο αιχμάλωτό τους και με μεγαλοψυχία θα τον απελευθερώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια: