Φίλε επισκέπτη του ιστολογίου μου, καλώς ήρθες!
Είχα ένα ιστολόγιο από τον Ιούνιο 2007 στο pathfinder με διεύθυνση http://math-telos-agras.pblogs.gr/. Το pathfinder δεν ήταν μια παγκόσμια υπηρεσία φιλοξενίας ιστολογίων, όπως το blogspot, αλλά προερχόταν από την Ελλάδα και αυτό ήταν που με έκανε να συντηρώ εκεί το ιστολόγιό μου.
Από τις 10 Απριλίου 2018, η φιλοξενία ιστολογίων στο
pathfinder σταμάτησε κι έτσι –διαδικτυακός πρόσφυγας πια- αναγκάστηκα να αναζητήσω τη «στέγασή» μου στο blogspot, όπου είχα φτιάξει τον Φεβρουάριο 2008 ένα δοκιμαστικό ιστολόγιο που κρατούσα εν υπνώσει. Το ιστολόγιο στο οποίο αναφέρομαι βρίσκεται εδώ: https://agras1907.blogspot.gr/
Φιλοδοξώ σ' αυτές τις σελίδες να αναδημοσιεύσω προβληματισμούς και απόψεις που με βρίσκουν σύμφωνο ή έχω να διατυπώσω ενστάσεις. Δεσμεύομαι βεβαίως, να αναφέρω ΠΑΝΤΑ την πηγή. Βεβαίως, δεν θα λείπουν και αναρτήσεις με τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς μου.

«Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του». (Σύνταγμα Άρ. 14 παρ. 1)

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Αρχαιοελληνικά... τρίγωνα από ψηλά!


Παρατηρώντας την Ελλάδα με τη βοήθεια του Google Earth, διαπίστωσα (μαθηματικός γαρ), ότι κάποιες ιερές τοποθεσίες των προγόνων μας, λειτουργούν ως κορυφές ισοσκελών τριγώνων! Δείτε τις εικόνες και θαυμάστε. Η Ακρόπολη της Αθήνας και ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, ισαπέχουν από τους Δελφούς.
Έτσι, δημιουργείται ένα ισοσκελές τρίγωνο με βάση Αφαία – Ακρόπολη και ίσες πλευρές Δελφοί–Αφαία και
Δελφοί–Ακρόπολη μήκους 121 Km περίπου.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η Ακρόπολη της Αθήνας και ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, απέχουν από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο περίπου 44 Km.
Έτσι, δημιουργείται ένα ισοσκελές τρίγωνο με βάση Αφαία – Ακρόπολη και ίσες πλευρές Σούνιο – Αφαία και Σούνιο–Ακρόπολη.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι Δελφοί ισαπέχουν από τη Δωδώνη και το Δίον (περίπου 195 χλμ).
Επίσης, από την Ολυμπία και την Ακρόπολη (περίπου 121 χλμ).
Οι ναοί αυτοί σχηματίζουν ανά δύο, ένα ισοσκελές τρίγωνο με τους Δελφούς.Δεν υπάρχουν σχόλια: